Peripetii la nunta

INVITATII – IN CALITATE DE ASISTENTI FOTO

Cred ca fiecare fotograf e trecut prin cel putin o experienta similara, cand vine vorba de implicarea vreunui invitat in rolul de “asistent foto”.  J

De doua ori mi s-a intamplat sa intalnesc persoane bine intentionate, nimic de zis, care ma urmareau la propriu si ma bombardau cu sugestii legate de lumina in care sa ii pun pe miri, de pozitii fotografice de revista, asa cum vazusera ei pe Facebook, sau cadre mirifice in care tineau sa-i plaseze rapid pe cei doi.

Ce faci in astfel de situatii? Evident ca trebuie sa iti stapanesti “trairile interioare” si sa intri in jocul la care esti invitat sa iei parte, dar atentie, cu masura. Nu poti sa lasi un invitat al evenimentului, a carui treaba este de fapt sa se simta bine si sa se distreze, sa intervina asupra stilului tau fotografic.

Sa ne punem o simpla intrebare: “De ce m-au ales mirii sa le fiu fotograf?”. Pentru ca au rasfoit portofoliul meu de fotografii si le-a placut perspectiva mea fotografica,  cel mai probabil. Ce s-ar intampla daca as permite unui invitat care, cel mai probabil, nu are nici cel mai mic know how in acest domeniu, sa coordoneze la propriu sedintele foto? Ar iesi un album foto care nu ma reprezinta nici pe mine ca fotograf si nici pe miri.

In ambele situatii de acest gen mirii au fost extrem de crispati, vizibil pusi in dificultate de “matusa Silvica” sau mai stiu eu cine, pentru ca fie le displaceau sugestiile, fie nu puteau fi naturali, asa cum erau ei in momentele lor intime, fara membri ai familiei in preajma.

Haide sa va povestesc cea mai amuzanta situatie:

Eu si mirii – scurta sedinta foto in gradina bisericii unde tocmai se oficiase cununia religioasa. Vine “matusa Silvica” intr-un suflet catre miri si zice: “Ana draga, asezati-va pe banca, apropiati-va CA SI CUM v-ati saruta si eu pun voalul peste capetele voastre.“ Eu terifiat, dar n-a fost nevoie sa intervin pentru ca numai decat il aud pe mire: “Pana aici, gata, refuz sa fac asa ceva.” Abia dupa explozia mirelui, “matusa Silvica” s-a mai potolit, dar nu a renuntat definitiv la rolul de asistent J

Pe scurt, meseria de fotograf vine insotita de peripetiile ei si cred ca asta imi place cel mai tare – experientele sunt atat de diverse, pentru ca oamenii si locurile cu care interactionezi sunt intr-o continua schimbare. 

Te invit sa vezi aici alte fotografii profesionale realizate cu dragoste intr-un cadru feeric.